Het nijntje Beweegdiploma voor alle kleuters Hardinxveld-Giessendam

Gymnastiekvereniging OKK gaat op alle basisscholen in Hardinxveld-Giessendam het beweegprogramma ‘nijntje Beweegdiploma’ aanbieden. OKK heeft voor de uitvoering van dit programma een financiële bijdrage ontvangen van Stuwkr8 vanuit de Maatschappelijke Agenda (MAG). 

Bewegen is goed voor de gezondheid. Kinderen die op jonge leeftijd actief zijn leggen daarmee de basis voor een actief en gezond leven. Bewegen zorgt niet alleen voor lichamelijke gezondheid van kinderen, ook verbeteren de schoolprestaties. Gymnastiekvereniging OKK en de zeven basisscholen hebben de handen ineen geslagen om de kleuters op school het lesprogramma ‘nijntje Beweegdiploma’ aan te bieden. 

In het lesprogramma leren kleuters al spelend alle vormen van bewegen. Zij worden in een  grote diversiteit aan opdrachten en lessituaties gestimuleerd en uitgedaagd in het ontwikkelen van de belangrijkste aspecten van bewegen. De kinderen leren de grondvormen van bewegen, zoals lopen, springen, vangen en werpen, maar ook samenwerken, delen en voorbereiden. Het programma duurt vijftien weken en na afronding ontvangen de kleuters het Beweegdiploma. 

Een speciaal in dit lesprogramma opgeleide lesgever van OKK verzorgt de beweeglessen tijdens de gymles op school. De groepsleerkracht van de kleuters is ook bij deze lessen aanwezig. Door de actieve deelname leert de groepsleerkracht ook van het programma. Hierdoor wordt de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op de basisscholen ook structureel bevorderd.

Het lesprogramma nijntje Beweegdiploma wordt in 2019 aangeboden in alle groepen 2 van de basisscholen in Hardinxveld-Giessendam. Het programma is als eerst gestart op de Rehobothschool, de Koningin Wilhelminaschool en de Regenboog. Na de zomervakantie zal het programma worden aangeboden op de Wonderwijzer, de Ichthusschool, de Driemaster en de Merwedeschool. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *