terugblik feestweekend beekbergen

In het weekend van 13, 14 en 15 september vond alweer de vijfde activiteit van het 100-jarig jubileum van OKK plaats, namelijk het Feest voor de Leden van 8 jaar- en ouder. Voor deze groep werd een weekend weg georganiseerd in het mooie Beekbergen. 

Op vrijdagavond 19:00 uur druppelden de eerste deelnemers binnen op het kampeerterrein, middenin de bosrijke omgeving van de Veluwe. Met een groep van 120 deelnemers, in de leeftijd van 8 t/m 60 jaar, was de groep compleet voor de eerste avond en nacht. Na het neerleggen van de bedden en het inrichten van de tenten werd er afscheid genomen van alle wegbrengers. 

Hierna was het tijd voor een eerste verkenningstocht over het kampterrein. Zodra alle aanwezigen bekend waren met de kampeeromgeving werden er diverse spellen gedaan. De avond eindigde bij het kampvuur, waar er met elkaar marshmallows werden geroosterd en warme bakjes thee werden gedronken, alvorens iedereen richting bed vertrok.

Marshmallows roosteren bij het kampvuur

Na een koude nacht werd er gezellig met elkaar ontbeten, waarna de jongste groep naar de grootste waterval van Nederland ging om stratego in het groot te spelen. De groep vanaf 12 jaar heeft zich bezig gehouden met behendigheidspellen als boogschieten, het leggen van een tangram en het verplaatsen van een legerjeep. 

Halverwege de zaterdagochtend sloot ook de laatste groep leden aan. Deze groep bestond uit een 40-tal leden die zich hadden opgegeven om één dag mee te gaan. Deze groep verzamelde zich zaterdagochtend in alle vroegte bij het OKK clubgebouw, om gezamenlijk met de bus richting Beekbergen te vertrekken. Na een bezoek aan de grootste waterval van Nederland zijn ook zij naar het kampterrein gegaan, om hier samen met alle andere aanwezigen te lunchen.

Eén en al gezelligheid met elkaar

Na de lunch vertrokken de jongste kampeerders naar een zandvlakte, om daar met elkaar verschillende spellen te spelen. De groep vanaf 12 jaar begon tegelijkertijd aan een hike, waarbij er halverwege de tocht een vlot gebouwd moest worden. De bedoeling was om deze te laten drijven, wat echter niet bij iedereen lukte. Hierdoor belandden sommigen in het water en waren dus drijfnat. Gelukkig zat het weer mee!

Vlot te water!

De dagjesmensen hebben verschillende behendigheidspellen gedaan, van reuzen djenga tot het schieten met een luchtbuks. Na deze actieve middag werd het dagprogramma afgesloten met een heerlijke BBQ, waarbij zo’n 160 leden een vorkje mee prikten. Na het avondmaal nam iedereen afscheid van de dagjesmensen en werd het avondprogramma voorbereid.

Voorbereidingen voor de BBQ

Tijdens de avond werd er (nep)geld vergokt in het casino, kennis getest tijdens een pubquiz en alle energie eruit gedanst in de disco.

De volgende ochtend werd er eerst ontbeten, waarna het tijd was om naar de permanent ingerichte turnhal in te gaan. Deze hal is te vinden in het bondsgebouw van de KNGU, welke naast het kampterrein ligt. Na een gezellige en actieve training was het Feestweekend alweer voorbij. De eerste ouders stonden al wachtend op het kampterrein om de, ietwat vermoeide, kids weer op te halen. We kijken terug op een mooi, gezellig en geslaagd weekend!

De organisatie: Richard, Evelien, Anouk, Anniek, Gemma en Marien

PS: Mocht je nog spullen hebben die per ongeluk in je tas zijn beland, breng deze dan mee naar OKK, daar is een tafel met gevonden voorwerpen. Mocht je nog iets missen, kijk dan op deze tafel, deze staat voor de recreatieruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *