Verslag 2e districtswedstrijd meidenselectie

Zaterdag 11 januari 2019 turnde de meidenselectie van OKK alweer de tweede districtswedstrijd van het seizoen. Een spannende wedstrijddag leverde een aantal mooie momenten op en bracht leerzame punten met zich mee.

Britt Blokland en Esmée van Wingerden mochten de wedstrijddag in alle vroegte in Amsterdam aftrappen. De meiden begonnen op sprong, waar Britt een hele mooie sprong liet zien. Het leverde haar zelfs de hoogste score op. Na sprong en brug volgde de evenwichtsbalk, het toestel waar Esmee op uitblinkt. Ondanks een val wist ze toch de op één na hoogste score te noteren, waardoor zij op dit onderdeel knap 2e werd. De meiden sloten hun meerkamp af op vloer en behaalden een mooie top 10 notering in het eindklassement. Esmée eindigde op de 5e plaats en Britt vond haar naam terug op de 8e plaats.

In de tweede ronde was het de beurt aan Merel Letterie. Door een klein ongelukje onderweg naar Amsterdam, kwam er bij Merel helaas niet helemaal uit wat er in zat. Na wat mindere oefeningen op balk en brug herpakte ze zich knap met een zeer nette vloeroefening. Hiermee liet ze het aanwezige publiek zien wat ze in huis heeft. Het was een wedstrijd met genoeg leerpunten, waar we voor de volgende wedstrijd op gaan trainen.

In de derde ronde mochten de senioren aantreden. Nomie Berwerff en Britt de Bruijn begonnen hun wedstrijd eveneens op sprong. Beiden lieten een nette sprong zien, die met een hoog cijfer werd beloond. Helaas had Nomie een misser op brug en Britt een aantal afgekeurde elementen op balk, waardoor de cijfers lager uitvielen dan gehoopt. Beide meiden sloten de wedstrijd af met een nette vloeroefening.

Aan de hand van de behaalde resultaten is er een goede kans dat de meiden doorstromen naar de districtsfinales. In de komende dagen zal er een definitieve lijst worden gepubliceerd op de website van de KNGU. Tot die tijd is het nog even afwachten wie er een plekje voor de finale heeft bemachtigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *