Het coronavirus en sporten bij OKK

Inmiddels heeft het coronavirus de status van een pandemie verworven, dit heeft het hoofd van de World Health Organization (WHO) woensdagmiddag medegedeeld. Het virus verspreid zich nog altijd snel op wereldwijde schaal, zo ook in Nederland. Inmiddels zijn er in ons land al meer dan 500 mensen besmet, waaronder ook enkele inwoners uit Hardinxveld-Giessendam.

De uitbraak van het coronavirus roept veel vragen op, helemaal nu het virus ook in onze regio is opgedoken. Het coronavirus en sporten bij OKK; hoe zit dat precies? Dit nieuwsbericht geeft antwoord op de meestgestelde vragen.

Update 13 maart 2020

In verband met de landelijke aangescherpte maatregelen is OKK genoodzaakt alle lessen en activiteiten stil te leggen. In navolging van het advies van de KNGU, NOC*NSF en het RIVM heeft OKK besloten alle activiteiten voor leden met ingang van vrijdag 13 maart stil te leggen. Deze maatregel geldt tenminste tot en met 31 maart aanstaande.

Dit betekent dat de sportlessen van OKK niet door zullen gaan. Ook vergaderingen en andere activiteiten worden uitgesteld of afgelast. Ook de Algemene Ledenvergadering, die zou worden gehouden op 25 maart a.s., wordt uitgesteld.

Via de website en nieuwsbrieven zullen we de leden op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Bericht van 11 maart 2020

Gaan de lessen gewoon door?
Het korte antwoord is ja. Tot op heden is er voor OKK geen reden om de lessen niet door te laten gaan. Uiteraard hanteren wij de maatregelen en adviezen van het RIVM en de overheid en volgen we alle ontwikkelingen op de voet. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en er verscherpte landelijke maatregelen worden getroffen, zullen wij dezen volgen.

We adviseren leden met luchtwegklachten en/of koorts om niet te komen sporten en verzoeken iedereen zich aan de algemene richtlijnen te houden, dus hoesten en niezen in de elleboog en frequent handen wassen. Daarnaast willen we leden die in een risicogebied zijn geweest en klachten hebben, vragen om niet te komen sporten.

Op dit moment zijn er bij OKK, voor zover we dat hebben kunnen nagaan, geen clubleden, leidinggevenden of betrokkenen besmet.

Gaan wedstrijden en evenementen door?
Wedstrijden in Noord-Brabant in het weekend van 13 tot 15 maart gaan niet door. Dit geldt voor nagenoeg alle (sport) evenementen in deze provincie. Wedstrijden en evenementen elders in Nederland vinden voorlopig gewoon doorgang.

Bekijk ook de updates over het coronavirus op de website van de KNGU.

Wat kun je zelf doen?
De maatregelen die je zelf kunt nemen staan in diverse media vermeld en er wordt landelijk veel over gesproken. Deze maatregelen zijn vrij simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dan ook belangrijk deze adviezen op te volgen.

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen

Bekijk hier hoe je op de juiste wijze jouw handen wast en lees op de website van het RIVM meer informatie over het coronavirus.

Meer informatie
Als je zelf zelf last hebt van verkoudheid of verhoging, ziek dan thuis uit en zorg dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Vragen over de doorgang van sportlessen, het afmelden wegens ziekte of andere opmerkingen kan op de bekende wijze worden gedaan; via  de leidinggevende of door te mailen naar info@okkhardinxveld.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *