Versoepeling van de maatregelen voor sportverenigingen

Wat betekent dit voor OKK?

Op dinsdag 21 april werd er meer duidelijk over in welke mate sport weer kan worden hervat. In de persconferentie gaf premier Mark Rutte aan dat kinderen t/m 18 jaar vanaf woensdag 29 april hun sport weer mogen uitoefenen, met inachtneming van enkele voorwaarden.

Zo moeten jongeren in de leeftijdsgroep van 13 t/m 18 jaar zich houden aan de anderhalve meter afstand en mag sport alléén buiten plaatsvinden. Kinderen t/m 12 jaar kunnen wel gewoon ongeremd met elkaar sporten, mits dit georganiseerd buiten plaatsvindt onder leiding van een lesgever.

Voor leden vanaf 4 jaar betekent dit dat er na de meivakantie hopelijk weer gesport kan worden. Er worden voorlopig nog géén lessen aangeboden voor de leeftijdsgroep 0-4 jaar. We streven ernaar om vanaf 11 mei weer te starten met het aanbieden van sportlessen, weliswaar op een andere locatie in de buitenlucht. Het clubgebouw blijft voorlopig namelijk gesloten. Het bestuur is momenteel, samen met de lesgevers, druk bezig om te zoeken naar oplossingen binnen de richtlijnen van het RIVM en kijkt samen met o.a. de gemeente naar locaties waar we sportlessen kunnen aanbieden.

Het heropstarten van sportlessen is echter niet eenvoudig. Er moet een plan worden voorgelegd aan de gemeente, dat vervolgens eerst moet worden goedgekeurd, waarbij de gemeente op haar beurt verantwoording moet afleggen bij de veiligheidsregio. Het bestuur werkt op dit moment aan een plan om kinderen en jongeren zo snel mogelijk weer lekker te kunnen laten bewegen. Zodra er meer duidelijkheid is zal hierover bericht worden via onze kanalen. Houd de website en onze sociale mediakanalen dan ook goed in de gaten.

Online lessen
In de tussentijd kunnen de online sportlessen natuurlijk gewoon worden gevolgd. De afgelopen tijd zijn er heel veel video’s gemaakt door de lesgevers van OKK. Het is fijn om te zien hoe enthousiast alle lesgevers aan de slag zijn gegaan met het maken van leuke online lessen. Het geeft aan hoe betrokken iedereen is bij onze mooie club, waarvoor dank.

Inmiddel staat een groot deel van deze video’s op YouTube, voor iedereen te bekijken via deze link. De komende periode zullen er nog meer video’s online verschijnen, zodat iedereen in ieder geval vanuit huis sportlessen kan blijven volgen. Zo hopen we dat jullie thuis toch actief blijven, zodat iedereen na de coronacrisis zo fit mogelijk weer terugkeert bij OKK.

ALV
In verband met de huidige coronacrisis kan de Algemene Ledenvergadering voorlopig ook niet plaatsvinden. Zodra de maatregelen versoepeld worden en de situatie het toelaat om op een verantwoorde- en bovenal veilige manier met elkaar te vergaderen, zal het bestuur kijken naar een geschikte datum voor de ALV.

Bedankt voor jullie begrip en geduld en hopelijk tot snel.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van OKK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *