Nieuwe Coronamaatregelen: wat betekent dit voor oKK?

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond, 13 oktober, hebben premier Rutte en minister De Jonge opnieuw strengere maatregelen aangekondigd. De maatregelen richten zich wederom ook op de (amateur)sport, wat ook effect heeft op OKK. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober, 22.00 uur.

Sporten tot en met 18 jaar nog mogelijk
Te beginnen met positief nieuws; namelijk dat jeugdleden t/m 18 jaar nog wel gewoon kunnen blijven sporten. Weliswaar zonder wedstrijden, maar de sportlessen zelf kunnen in ieder geval doorgang vinden.

Gevolgen voor sporters boven de 18 jaar
Voor alle volwassen leden vanaf 18 jaar is sporten slechts beperkt mogelijk. Zo geldt voor iedereen vanaf 18 jaar dat sporten alleen nog mag op 1,5 meter afstand en alléén individueel mag worden beoefend, of in teamverband met maximaal 4 personen. Wedstrijden zijn vanzelfsprekend niet toegestaan.

Op dit moment wordt er door de KNGU, de andere sportbonden en het NOC*NSF gekeken naar de mogelijkheden die er nog wél zijn voor sporters van boven de 18 jaar. Hierover wordt woensdagochtend 14 oktober gesproken, waarna er meer informatie volgt. Houd de website en onze Social Media in de gaten voor updates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *