DANS

Beweeg jij graag op de maat van de muziek? Ook dan kun je terecht bij OKK! Onze danslessen zijn geschikt voor jong & oud en zijn opgedeeld in 4 categorieën.

  • Dansexpressie
  • Dans jeugd
  • Dans volwassenen
  • Dans demo
EEN OVERZICHT...
VAN DE VERSCHILLENDE DANSGROEPEN

De secties hiernaast bevatten meer informatie over de vier categorieën binnen de dansafdeling van OKK. Heb jij een passie voor dansen en sta jij vaak te swingen op muziek? Dan is de dansafdeling wellicht de plek voor jou! Meer weten? Je kunt ons altijd bellen op 0184-615 454 of stuur een mail naar info@okkhardinxveld.nl.

Lijkt het je leuk om een les een keer te proberen? Voor iedere les geldt dat de eerste twee lessen gratis zijn.

Voor kinderen van groep 1 t/m groep 4 van de basisschool  staat er bewegingsexpressie op het rooster. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan het leren tellen van muziek, het durven tonen van emoties en optreden voor een publiek. Bij de jongste kinderen zijn het vaak beweegliedjes die bewegingen voorzeggen zoals de hockey pockey of tsjoe tsjoe wah. Hoe ouder een kind wordt hoe meer technieken het leert.

Vanaf groep 5 leren de kinderen vooral jazzdans, met ook af en toe een hiphop of streetdance choreografie. Heeft een kind talent voor dans dan is er de mogelijkheid om extra te dansen in de preselectie jazz op uitnodiging van de lesgever.

Binnen OKK zijn er 3 volwassen dansgroepen die wekelijks werken aan een dans en daarnaast ook aandacht hebben voor lenigheid en kracht.

Ook de jeugddemo is een selectiegroep binnen de dansafdeling van OKK. Het is tevens een visitekaartje van OKK. Deze groep traint anderhalf uur per week extra en treedt vaak naar buiten.

WAAROM DANS?

EXPRESSIEF & ARTISTIEK

Dansen is dé manier om energie om te zetten in elegante, expressieve en sierlijke bewegingen. Op de maat van de muziek voer je een show op waarbij je helemaal opgaat in het moment. Alle ingestudeerde bewegingen tegelijk uitvoerend in een dansgroep vertaalt zich naar een prachtige synchrone voorstelling. 

In de lessen voor de middelbare scholieren wordt er vooral gedanst op muziek uit de top 40 met de bijbehorende bewegingen uit de videoclips. Ook wordt er gewerkt aan kracht en lichaamshouding. 

De dansafdeling is opgericht in 1982 en sindsdien altijd een bloeiende tak van de vereniging gebleven

Hoofdgebouw

Gymnastiekvereniging OKK
Rijnstraat 1A
3371 ST Hardinxveld-Giesssendam

Boven-Hardinxveld

Het Dok (OKK)
Tiendweg 42B
3372 AJ Hardinxveld-Giessendam

Contact

info@okkhardinxveld.nl
0184-615 454
Klik hier om naar de contactpagina te gaan