We sporten weer in de zaal!

Na een lange periode buitensporten was het afgelopen woensdag dan zover; eindelijk weer lekker sporten in onze eigen zaal! Dit zijn we natuurlijk direct gaan doen, met inachtneming van de veiligheids voorwaarden die gesteld zijn door het kabinet.

Sinds woensdag 1 juli vinden alle lessen dus weer plaats in het OKK gebouw aan de Rijnstraat, volgens de normale roosterplanning. Zie het reguliere lesrooster op de website.

Let op: bovenstaande geldt helaas niet voor de lessen die in Het Dok plaatsvinden. Het Dok is namelijk nog niet geopend. Deze lessen vinden voorlopig dan ook nog buiten plaats.

Protocol
Belangrijk om te weten is dat er een protocol is opgesteld door het bestuur. Een zogenoemd veiligheids- en hygiëneprotocol, bedoeld om de lessen weer binnen te kunnen laten plaatsvinden. In dit protocol staan de basisregels die voor iedereen gelden, een overzicht van de hygiënemaatregelen en een aantal praktische zaken zoals looproutes en afspraken voor de verschillende doelgroepen.

De belangrijkste punten staan hieronder uitgelicht:

Lessen in de bovenzaal
Ga via de hoofdingang naar binnen, loop de trap op, neem je spullen mee de zaal in. Verlaat ná de les de zaal via de gang langs de kleedkamers en ga vervolgens de trap af naar buiten. De WC bij de kantine of het kleutertoilet boven is te gebruiken.

Lessen in de benedenzaal
De ingang is bij de oude kleedkamers beneden. Neem je spullen mee de zaal in en verlaat ná de les het gebouw via de uitgang door de nieuwe hal. De te gebruiken WC is in de nieuwe hal, beneden.

Kleedkamers blijven voorlopig op slot
Kleed je dus thuis al om, vóórdat de les begint.

Peuters en kleuters mogen binnen worden afgezet
Wel is het zaak dat ouders de aangegeven looproute volgen en dat ze bij het ophalen van hun kind(eren) buiten bij de uitgang de kinderen opwachten. De lesgever begeleidt de groep naar de uitgang.

Pijlen wijzen de weg
Volg te allen tijde de looproutes in het gebouw en wijk hier a.u.b. niet vanaf. Let er goed op dat er aan het einde van elke les goed wordtgekeken dat niet iedereen tegelijk naar buiten gaat! Bekijk het volledige protocol via deze link.

Lesduur en reiniging materialen
Lessen duren nog steeds 50 minuten, zodat er tussendoor tijd is om kleine materialen schoon te maken. De grote toestellen zullen iedereochtend worden gereinigd.

We willen iedereen verzoeken om niet te vroeg te komen en om bij binnenkomst zijn/haar handen te desinfecteren met de aanwezige handesinfectans. Bij de toiletten is er ook de mogelijkheid om handen te reinigen. 
 
Géén 1,5m afstand noodzakelijk
Tijdens het sporten hoeft er geen afstand gehouden te worden tussen leden, ook niet voor volwassen sporters (18+). We hebben wel de ruimte in de zaal om afstand te houden, als de groep dat prefereert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *