PEUTERS EN KLEUTERS

OKK heeft de volgende groepen peuters & kleuters:

  • Ouder- en Kind gym
  • Peuters in Beweging
  • Peuter- en Kleutergym

Lijkt het je leuk om eens een les een te proberen? Voor iedere les geldt dat de eerste twee lessen gratis zijn!

OUDER- EN KIND GYM

OKK biedt voor de allerkleinsten al gelegenheid om te gymmen. Vanaf het moment dat een kind kan lopen is hij/zij welkom om te komen klimmen en klauteren op een wekelijks variërend speelparcours gemaakt van kasten, banken, matten en andere attributen. Ook liggen er ballen, blokken en hoepels in de zaal, waar kinderen mee kunnen spelen en al spelenderwijs hun motoriek mee vergroten.

Een ouder, opa, oma, oppas of buurvrouw begeleidt het kind. De les wordt gezamenlijk afgesloten met het zingen van liedjes en een dansje.

Zodra kinderen 3,5 a 4 jaar oud zijn stromen ze door naar onze peuter- of kleutergroepen. Kom gewoon eens een keer kijken bij een van de lessen. Er zijn vier verschillende groepen, waarvan de inhoud van de lessen hetzelfde is. Meer weten? Mail dan naar info@okkhardinxveld.nl.

PEUTERS IN BEWEGING

Bij Peuters in Beweging kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar spelen en gymmen in een veilige omgeving. De lessen vinden plaats op donderdag– en vrijdagochtend.

Van 08:30 tot 09:00 uur kunnen de kinderen gebracht worden. Zodra iedereen binnen is wordt er gespeeld op fietsen, steppen en op skelters door de zaal gereden. 

Ook worden er knutselwerkjes gemaakt en/of tekeningen ingekleurd. Al snel is het dan tijd om even iets te drinken en een koekje te eten. De juffen maken de vloer weer leeg om de gymtoestellen neer te kunnen zetten.

PEUTERS IN BEWEGING

Na dit rustmoment kunnen ze zich heerlijk uitleven met gymmen, wat kinderen vaak het leukste moment van de ochtend vinden. Voor OKK is dit het belangrijkste deel. Jong geleerd is immers oud gedaan en spelenderwijs bewegen is een goede start voor een sportief en gezond leven.

Rollen, balanceren en springen; alle grondvormen van bewegen worden geoefend. Ook komt bewegen op muziek aan de orde. Tijdens het gymmen werken de kids aan hun grove motoriek en ontwikkelen ze o.a. het gevoel voor ruimtelijk inzicht.

De ochtend wordt altijd afgesloten met het zingen van liedjes en het uitdelen van de gemaakte werkjes. Vervolgens worden de kinderen om 11:15 uur weer opgehaald. Kortom, het zijn leuke, actieve en leerzame ochtenden voor peuters! Meer weten? Mail dan naar peutersinbeweging@okkhardinxveld.nl.

Voor alle overige vragen die niet voor Peuters in Beweging zijn bedoeld, kan worden gemaild naar info@okkhardinxveld.nl.

PEUTER- EN KLEUTERGYM

In de bovenzaal van het clubgebouw van OKK aan de Rijnstraat kunnen peuters vanaf 3 jaar meedoen aan Peuter- en Kleutergym. Er zijn diverse kleutergroepen voor de groepen 0, 1 en 2 van de basisschool. Voor kinderen van groep 1 zijn er zelfs twee groepen.

In de gymzaal aan de Pieter de Hooghstraat in Boven Hardinxveld is er één moment in de week voor de peuters en kleuters van de groepen 0, 1 en 2 van de basisschool om te komen gymmen. Interesse in een proefles? Voor iedere les geldt dat de eerste 2 lessen gratis zijnOnder het kopje lesroosters staan alle lesschema’s. 

Alle groepen beginnen met een bal, een hoepel of een kubus. Rollen, gooien en stuiteren kunnen kinderen van deze leeftijd over het algemeen al erg goed.

Vervolgens gaan de kinderen naar de toestellen. Klimmen, klauteren en springen over kasten, banken, dikke matten en het wandrek. Erop, erover of er onderdoor, op alle mogelijke manieren worden de toestellen gebruikt. Zo komt alles aan bod.

De kleuters van 4 jaar (groep 1) gooien al met een bal en vangen deze weer op. Ze hangen aan de ringen, springen van de toestellen en nog veel meer!

De 5 jarige kleuters (groep 2) beginnen al met een echte warming-up. Deze kleuters zijn ook al met handstanden, koprollen en radslagen bezig. Ook springt deze groep al op twee minitrampolines achter elkaar.

OOK BIJ OKK

NIJNTJE GYM!

Bewegen is een belangrijk onderdeel van de opvoeding en bepalend voor de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van het jonge kind.

De KNGU speelt hier op in en heeft een beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen van 2-6 jaar. Een programma waarbij kinderen op een speelse manier motorische vaardigheden ontwikkelen door middel van oefeningen vanuit verschillende beweegthema’s. Denk hierbij aan huppelen, gooien, vangen, hinkelen, springen en balanceren. Na het volgen van deze bewegingslessen, krijgen kinderen, als ze de vaardigheden beheersen, het ‘Nijntje Beweegdiploma’. Het halen van dit diploma moet net zo vanzelfsprekend worden als het zwemdiploma.

Inschrijven? Mail dan naar info@okkhardinxveld.nl. Tot snel!

 

Hoofdgebouw

Gymnastiekvereniging OKK
Rijnstraat 1A
3371 ST Hardinxveld-Giesssendam

Boven-Hardinxveld

Het Dok (OKK)
Tiendweg 42B
3372 AJ Hardinxveld-Giessendam

Contact

info@okkhardinxveld.nl
0184-615 454
Klik hier om naar de contactpagina te gaan