VEILIG SPORTKLIMAAT

Sporten bij OKK doe je voor je plezier! Onze lesgevers zorgen er wekelijks voor dat onze leden kwalitatief goede beweeglessen krijgen, worden uitgedaagd op hun eigen niveau en met plezier onderdeel zijn van de groep.

Als dat plezier er niet is, om wat voor reden dan ook, is dat erg vervelend. Bij OKK volgen we daarom de toolkit van NOC*NSF en werken we hard aan een veilig sportklimaat! 

VEILIG SPORTKLIMAAT

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

Iets voorgevallen voor, tijdens of na de les? Iets waardoor jij het plezier in het sporten bij OKK verliest? Wij willen dit graag weten. Hiervoor kun je altijd terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van OKK, Hans Revenich. Bij Hans kun je in vertrouwen praten over wat je dwars zit.

GEDRAGSREGELS VOOR SPORTBEGELEIDERS

Voor iedere begeleider in de sport gelden de ‘Gedragsregels voor begeleiders in de sport’. Deze regels zijn opgesteld om sporters te beschermen tegen ongewenst of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag van begeleider(s). Het is opgesteld door het NOC*NSF en overgenomen door alle sportbonden.

VERKLARING OMTRENT GEDRAG

Iedereen die binnen OKK te maken heeft met jeugdsporters moet een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ overleggen. Dit is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waarin staat dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor jouw werk met jeugdsporters.

EEN VEILIG SPORTKLIMAAT

bIJ OKK HARDINXVELD

OKK streeft ernaar een sociaal veilige omgeving te zijn waar iederéén met plezier kan sporten. Wanneer er iets gebeurt voor, tijdens of na de les waardoor jij het plezier en het gevoel van veiligheid kwijt bent, meld dit dan aan ons. Wij willen dit namelijk graag weten! 

Ben jij het plezier kwijtgeraakt door toedoen van anderen door middel van pesten, verbaal geweld, discriminatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag, dan noemen we dit ongewenst gedrag. Met het beleid dat OKK via het NOC*NSF heeft opgesteld beschikken we over passende maatregelen en afspraken die helpen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen of te verhelpen.

Als je vragen hebt over het onderwerp Veilig Sportklimaat kun je contact opnemen met Richard van Noordenne (voorzitter OKK) of met Daniëlle de Groot of Kees Heijblom via het mailadres: vertrouwenspersoon@okkhardinxveld.nl.

Hoofdgebouw

Gymnastiekvereniging OKK
Rijnstraat 1A
3371 ST Hardinxveld-Giesssendam

Boven-Hardinxveld

Het Dok (OKK)
Tiendweg 42B
3372 AJ Hardinxveld-Giessendam

Contact

info@okkhardinxveld.nl
0184-615 454
Klik hier om naar de contactpagina te gaan