Daan Teeuw bondskampioen

Daan Teeuw van OKK Hardinxveld turnde in Nijmegen voor het bondskampioenschap in niveau Junior 1 in de 2e divisie.


Op het onderdeel voltige opende hij de wedstrijd met een sterke score van 11,000 punten. Ook op het tweede toestel ringen werd met een solide oefening goed gescoord, met 11,750 punten. Vervolgens was het onderdeel sprong aan de beurt. Hier raakte Daan kort uit balans door het wegglijden van zijn hand op de Pegasus. Ondanks dat herpakte hij zichzelf in de lucht en wist hij de sprong knap te landen. Dit zorgde voor iets meer aftrek in de eindscore, maar dit wist hij goed te maken op het onderdeel brug. Een zeer nette oefening leverde een score van maar liefst 11,950 op, de hoogste score van het volledige deelnemersveld.


Op rekstok turnde Daan een stabiele oefening wat resulteerde in 10 punten rond. Hij sloot de wedstrijd af met een spectaculaire oefening op vloer, die in eerste instantie met een moeilijkheidsgraad van 4,0 punten werd beoordeeld. De coaches wisten echter dat een volledig uitgevoerde oefening 4,6 punten in de D-score (moeilijkheid) moest opleveren. De eerste score is met succes aangevochten bij de jury, waarna de moeilijkheidsgraad toch met 4,6 punten werd beloond. Samen met de E-score (uitvoering) van 8,150 leverde dit nogmaals een allerhoogste score van 12,750 op.


Het deelnemersveld lag dicht bij elkaar en voor het aanvechten van de vloerscore stond Daan nog op de 3e plaats. Door de nieuwe juiste score steeg Daan van de 3e plaats naar de 1e plaats en mag hij zich hierdoor bondskampioen 2024 noemen!


Daarnaast wordt ook een competitiescore bijgehouden. Deze score wordt berekend over de prestaties van alle wedstrijden in het afgelopen seizoen. Daan heeft aan het begin van het seizoen helaas een wedstrijd moeten laten schieten, maar door de prachtige prestatie en de winst tijdens de finale is hij in de competitie op een tweede plaats geëindigd. Door deze prestatie mocht hij naast het goud ook een zilveren medaille en beker mee naar huis nemen.