Geslaagd weekend voor selectiemeiden Gymnastiekvereniging OKK

Zaterdag 30 maart stond voor de selectiemeiden van OKK Hardinxveld de tweede TUCO-wedstrijd van het seizoen op het programma. De teamwedstrijd stond in het teken van plaatsing voor de volgende ronde, een opdracht die met succes is voltooid.

’s Ochtends mochten de meiden uit de verplichte oefenstof categorie de dag al vroeg aftrappen. Jaimilie Dalley, Sara Taijiou, Lize van Wijngaarden, Sharon van Noordenne, Madeleine van Milligen, Pam Plaisier, Indy van Wijngaarden, Esmée van Wingerden en Britt Blokland turnden als team een goede wedstrijd en wisten het eerdere resultaat van het seizoen te overtreffen. Waar destijds een achtste plek het eindstation was zagen de meiden zichzelf nu terug op plek vijf. In een sterk bezet wedstrijdveld van 12 teams is het behalen van de top 5 een prestatie van formaat. 

In dezelfde wedstrijdronde verscheen ook pre-instapper Maud Loeve op de wedstrijdvloer. Als individualist wist ze eerder al een top-10 notering te behalen, een knappe prestatie die hoge verwachtingen met zich meebracht voor deze wedstrijd. Met een nagenoeg foutloze wedstrijd maakte ze die verwachtingen meer dan waar en mocht zich dan ook met trots de gouden medaille laten omhangen.

Zowel Maud als het 9-koppige team mogen zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd op 15 juni, waar duidelijk zal worden wie er over de hele competitie gezien met de medailles vandoor zullen gaan.

Later die dag kwamen ook de meiden uit de keuze oefenstof nog in actie. Het team, bestaande uit Mirjam de Ruiter, Britt de Bruijn, Nomie Bergwerff en Merel Letterie, moest het deze keer zonder Nienke Stam doen. Haar blessure belemmerde helaas haar deelname, maar weerhield haar er niet van haar teamgenoten aan te komen moedigen.

Na de warming up mochten de meiden de wedstrijd beginnen op de evenwichtsbalk. Gezien het aantal vallen (7 stuks) in de vorige wedstrijd wist het team wat ze te doen stond. Met slechts 2 vallen en nette uitgeturnde oefeningen van zowel Mirjam als Nomie was deze missie goed geslaagd.

Vloer was het volgende toestel. Alle turnsters lieten hier mooie oefeningen zien, wat tot nette scores leidde. Ook sprong was overtuigend en leverde de meiden stuk voor stuk mooie cijfers op. De wedstrijd werd afgesloten op het onderdeel ongelijke brug, een lastig toestel waar veel meiden moeite mee hebben. De scores van het team vielen dan ook niet hoog uit, maar biedt wel perspectief voor verbetering en geeft de meiden weer motivatie om tijdens de trainingen extra hard aan hun brugoefeningen te werken.

Desalniettemin wist het team zich wel te plaatsen voor de volgende ronde, waar de meiden een nieuwe kans krijgen zich te laten zien. De komende tijd zal er hard gewerkt worden om ook de volgende wedstrijd weer goed voor de dag te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *