Selectieturners OKK in actie tijdens halve finale NK

Zaterdag 13 april was een spannende wedstrijddag voor de heren selectie van Gymnastiekvereniging OKK. In Enschede mochten derde divisionisten Daan Teeuw en Levi van Aken aantreden voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in de categorie instap niveau 17, waarnaast ook Youri van Noordenne en Jan-Paul Teeuw ieder hun opwachting maakten in hun divisies.

’s Ochtends verschenen instappers Daan en Levi al vroeg op de wedstrijdvloer om zich op te maken voor hun halve finalewedstrijd. Levi begon zijn wedstrijd op het onderdeel voltige, waar hij hier en daar wat kleine fouten noteerde. Een valse start die hij snel moest zien te vergeten. Door zich uitstekend te herpakken op de onderdelen sprong en vloer wist hij toch een nette eindscore neer te zetten, waardoor hij zich in het eindklassement op de 15e plek terugvond. Met een puntentotaal van 105.500 kan hij trots terugkijken op zijn halve finale- en de mooie reeks wedstrijden die hij dit seizoen heeft laten zien.

Voor Daan Teeuw resteert later dit seizoen nog de bondsfinale in Alkmaar. Door sterke oefeningen op sprong, brug en rekstok snelde hij in rap tempo naar de koppositie, waar hij zijn naam na het voltooien van de volledige meerkamp dan ook terugvond. Met een knap puntentotaal van 111.100 kan Daan zich met vertrouwen op gaan maken voor de landelijke finale in juni.

Later op de dag was het de beurt aan Youri van Noordenne. Om zich te plaatsen voor de finale was het behalen van de top 12 noodzakelijk, een opdracht die hij, door het turnen van een solide wedstrijd met weinig grote fouten, ruimschoots wist te voltooide. Met zijn plek in de top 12 wist Youri voor de eerste keer in zijn carrière te plaatsen voor het NK, een knappe prestatie waar zowel OKK als Youri ontzettend trots op kunnen zijn. Aan Youri nu de taak om zijn oefeningen de komende weken te verfijnen, zodat hij het zijn concurrentie moeilijk kan maken in de jacht op de medailles.

Tot slot mocht ook Jan-Paul Teeuw zijn laatste kwalificatiewedstrijd turnen. Na een zesde- en dertiende plek in de twee eerdere kwalificatierondes was er genoeg perspectief voor een mooi resultaat. Jan-Paul begon zijn wedstrijd aan de rekstok en noteerde hier een score van 9.750 punten. Met tweemaal de vierde score op zowel vloer als voltige vestigde hij zich vervolgens al snel in de top van het klassement en maakte hij eveneens indruk met een goed uitgevoerde breedtehang in de ringen. Op dit toestel lagen de scores dicht bij elkaar en zag Jan-Paul een score van 11.250 punten achter zijn naam verschijnen. Op sprong kwam zijn score uit op 11.050 punten en op het laatste toestel brug behaalde hij de zesde plaats met een net puntentotaal van 11.350. Over de hele meerkamp noteerde Jan-Paul een eindscore van 66.500, waarmee hij wederom op de zesde plek in het eindklassement terecht kwam. Helaas bleek dit net niet voldoende voor rechtstreekse plaatsing voor de finale van het Nederlands Kampioenschap en moet hij genoegen nemen met een plek als eerste reserve.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *