Derde plaats voor Daan Teeuw bij NK turnen

Zaterdag 25 mei vonden de landelijke finales van het heren turnen plaats. Namens Gymnastiekvereniging OKK namen Daan Teeuw en Youri van Noordenne deel aan de finale.

Voor Daan begon de wedstrijd met het onderdeel ringen, waar hij een mooie oefening turnde. Met een score van 18.500 begon hij goed aan de wedstrijd. Vervolgens wist Daan met een 18.000 op sprong ook een mooie score te behalen. Aan de brug mocht hij met 18.150 zelfs de tweede score van de dag noteren, iets om trots op te zijn. Halverwege de wedstrijd vond Daan zijn naam terug in de top 5, met genoeg perspectief om nog wat plekken te stijgen in het klassement. Rekstok was het volgende onderdeel. Hier zag Daan zijn score zelfs boven de negentien punten uitkomen. Met 19.050 punten begon hij aan zijn opmars richting het ereschavot. Met 18.300 noteerde hij ook de derde score op vloer en zag hij zichzelf een plek stijgen. Met nog slechts 1 toestel te gaan was de spanning om te snijden. Voltige was de laatste horde die genomen moest worden, het onderdeel waar de concurrentie het liet liggen. Door zelf wel een score van 17.850 neer te zetten steeg Daan naar plek drie en mocht hij zichzelf een medaille laten omhangen. De derde plek tijdens de bondsfinale, een prestatie van formaat.

Naast Daan nam ook Youri van Noordenne deel aan het NK. Met een zeer nette wedstrijd turnde Youri zich in zijn divisie en leeftijdscategorie naar mooie een tiende plaats in het eindklassement. Op vloer noteerde hij zijn hoogste score (11.950). Een goede meerkamp, met een top tien notering als beloning, was een mooie beloning voor een goede reeks wedstrijden dit seizoen. Een resultaat waar hij met trots op kan terugkijken.

Naast de selectieturners van OKK mocht ook dorpsgenoot Bart de Ruiter zich bewijzen tijdens het NK. Bart, die lange tijd voor OKK uit kwam, heeft enige tijd geleden de ambitie uitgesproken om op een hoger niveau te gaan turnen. Deze wens kon hij bij O&O Zwijndrecht in vervulling laten gaan, wat hem heeft doen besluiten de overstap te maken. Bart turnde een goede wedstrijd, maar moest door een tegenvaller aan de rekstok het ere podium aan zich voorbij laten gaan. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plaats, waarmee hij zich wel wist te plaatsen voor de Ahoy-cup.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *