Gouden plak voor Noor Meerkerk

Zaterdag 7 maart 2020 was de laatste districtswedstrijd voor de dames selectie van OKK. Ditmaal was het de beurt aan de jongste turnsters van de gymnastiekvereniging. Jaimilie Dalley, Sara Tajjiou en Emme Slikkerveer kwam uit in de categroei Pupil 1 en Maud Loeve, Noor Meerkerk en Joy van Wingaarden in de categorie Instap. Voor zowel Emme, Noor als Joy was het de allereerste officiële wedstrijd. Alle meiden begonnen met gezonde spanning en veel plezier aan hun wedstrijd.

In de categorie Pupil 1 behaalde Sara Tajjiou de hoogste eindnotering. Met een score van 47.900 eindigde ze op de 15e plaats, gevolgd door Jaimilie (21e) en Emme (23e). De totaalscore van Jaimilie kwam uit op 43.250 punten en Emme turnde een puntentoaal van 42.967 bij elkaar. De kleine foutjes en vallen kostte de turnsters de nodige punten, waardoor ze allen wat plaatsen op de ranglijst moesten inleveren. Desondanks dat hebben ze een leuke en leerzame wedstrijd gedraaid, met voldoende leerpunten om aan te werken voor komende wedstrijden.

In de categorie Instap turnden Maud Loeve, Noor Meerkerk en Joy van Wingerden een goede wedstrijd. Noor beloonde zichzelf met haar goede optreden op de gouden medaille, een prestatie van formaat. Desondanks dat het haar eerste wedstrijd was, kon ze haar zenuwen goed in bedwang houden en kwam alle harde trainingsarbeid er op het juiste moment uit. Haar puntentotaal van 51.850 was zelf een half punt hoger dan het totaal van de nummer 2 van het klassement, een groot gat in de turnsport.

Naast Noor wist ook Joy haar hoofd koel te houden, wat ertoe leidde dat ze met 47.550 netjes een top 10 klassering neerzette (9e). Maud had wat moeite op de vloer, maar ondanks de wat mindere start turnde ze verder een sterke wedstrijd. Hierdoor werd ze knap 13e met een eindscore van 45.516 punten.

Alle meiden zijn weer een wedstrijdervaring rijker en hebben erg veel zin in de volgende wedstrijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *