OKK Turnen heren – Zuid-Holland Districtswedstrijden

Selectieturners van OKK turnen wedstrijd in het Topsportcentrum, te Rotterdam. Een mooi meetmoment om te zien waar de jongens op dit moment staan. Lees hieronder een korte terugblik van de wedstrijddag.

Onderbouw
Zaterdag 26 maart was het moment dan eindelijk daar voor de onderbouw. De jongens hadden eindelijk weer een meetmoment in het Topsportcentrum in Rotterdam en mochten laten zien wat ze de afgelopen maanden aan hun turnkunsten hebben verbeterd. Bij ieder van de zes onderdelen konden de turners stickers behalen voor op hun diploma. Het doel was natuurlijk om te proberen om tijdens deze editie meer gouden stickers op hun diploma te bemachtigen dan de vorige keer. Voor Dinand Koppelaar, Boas Hofman, Boaz Stolk en Wybe Blom was het een geslaagde dag en ze toonden na afloop dan ook met trots hun diploma!

Bovenbouw
In de categorie Jeugd B, Niveau 5 mocht Levi van Aken in actie komen in het Topsportcentrum. Dit seizoen mag hij zelf zijn eigen oefeningen samenstellen, wat voor veel uitdaging zorgt. Levi ging van start op voltige waar hij een mooie oefening liet zien. Helaas zorgde een val voor een ontbrekend onderdeel, wat tot puntenaftrek leidde op zijn totaalscore. Van Aken liet het er niet bij zitten en vervolgde de wedstrijd met een 9,450 op de ringen. Op sprong resulteerde een nette overslag in een 10,600. Levi zette zijn wedstrijd voort op brug met lichte zenuwen vanwege een moeilijk onderdeel. Uiteindelijk waren de zenuwen onterecht, want het onderdeel werd goed uitgevoerd. Op rekstok maakte hij een foutje, maar wist dit creatief op te lossen en scoorde een 9,100. Levi heeft de wedstrijd succesvol afgesloten met een nette oefening op vloer wat goed was voor een score van 10,800. Al met al resulteerde dit in een nette 12e plaats.