geslaagde Clubkampioenschappen & dansvoorstelling OKK

Vrijdag 18 en zaterdag 19 juni was het dan zover. De Clubkampioenschappen konden weer eens worden gehouden en dat ging gepaard met een een hoop enthousiasme van zowel de sporters als het aanwezige publiek. In een warm en zonnig weekend was de turnhal van OKK het podium voor de springploeg, de jongens en meiden van de turngroepen en de dames van de dansafdeling. Want het drukke weekend werd zaterdagavond afgesloten met een spetterende dansvoorstelling.

Vrijdagmiddag trapten de mannen van de turnselectie en de recreatiegroepen het wedstrijdweekend af. Zij betraden eind van de middag de wedstrijdvloer om hun turnkunsten aan de jury en het publiek te laten zien. In een spannende strijd is Thyn Kraaijeveld bovenaan geëindigd in de categorie jongens groep 3, gevolgd door Adil Emir Eroglu en Sem Zonnenberg op een gedeelde tweede plek.

In de categorie jongens groep 4 maakten Lukas Speksnijder, Hugo den Besten en Boas van Wijngaarden de top 3 compleet. Job de Rover, Sam Slikkerveer en Jefta Blokland gingen er met de medailles vandoor in de categorie jongens groep 5. Bij de turners in de categorie jongens groep 6 was het goud, het zilver en het brons voor Naut Kraaijeveld, Kyan den Dikken en Tim de Bruin. In de laatste categorie, jongens groep 7, werden de plakken verdeeld onder Gijs Timmer (goud), Puck Nootenboom (zilver) en Valentijn Gelderblom (brons).

Herenselectie
Bij de turnselectie jongens onderbouw was het Jens de Waard die zichzelf het goud omgehangen zag worden. Boaz Stolk pakte het zilver en Nick Nederlof mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. In de categorie turnselectie jongens middenbouw eindigde Jesse Stolk op de eerste plaats. Boas Hofman werd tweede en de bronzen medaille ging naar Dinand Koppelaar. Bij de jongens in de categorie turnselectie jongens bovenbouw verdeelden het goud en zilver verdeeld onder Daan Teeuw en Levi van Aken.

Bij de herenselectie boven de 18 jaar eindigde Youri van Noordenne op de hoogste trede van het ereschavot. Niek Folkerts bekroonde zijn meerkamp met een mooie tweede plaats. Sjoerd Timmer werd eerste in zijn categorie (jongens 12-15 jaar).

Springploeg
’s Avonds maakte de springploeg haar opwachting in de turnhal. De hal werd snel omgetoverd tot een toneel waar de springers hun vliegkunsten konden tentoonspreiden aan alle toeschouwers en daarna waren de sporters zelf aan zet. Met talloze indrukwekkende sprongen lieten ze zien waarom zij onderdeel zijn van de springploeg van OKK. Aan het eind van de spannende strijd om het eremetaal was het Naut Kraaijeveld die zich bij de springers tot 12 jaar tot winnaar mocht kronen. Kyan den Dikken en Sven Straver gingen er met het zilver en het brons vandoor. In de categorie 12 jaar en ouder werden de medailles verdeeld onder Nomie Bergwerff (goud), Davy van Veen (zilver) en Alishia van Wingerden (brons).

Zaterdag
Zaterdag was het vervolgens tijd voor dag twee van de clubkampioenschappen. Ditmaal kwamen alle damesgroepen in actie, zowel de recreanten als de selectieturnsters. In vier wedstrijdrondes, verspreid over de gehele dag, lieten de turnsters van ’s ochtends vroeg tot aan het eind van de middag hun kunsten zien.

Medaille verdeling bij de meiden
In de categorie turnen dames werd Inge Tromp eerste. Achter haar eindigden Williene de Ruijter en Alishia van Wingerden op de tweede en derde plek. Bij de meisjes van 12 jaar en ouder gingen de plakken naar Elsa Visser, Maud den Dikken en Evy van den Biggelaar. Bij de meisjes van groep 3 was het Fien van Noordenne die met het goud aan de haal ging, gevolgd door Eva Ruis en Lisa Klop op plek twee en drie. In de categorie meisjes groep 4 stonden Lois Schipper, Jet Zwambach en Nora van Houwelingen op het podium. Evi den Hartog (goud), Viviënne Huizer (zilver) en Fenna Kraaijeveld (brons) verdeelden de medailles in de categorie meisjes groep 5. Bij de meisjes in de categorie groep 7 ging de titel naar Anna Bekker. De tweede plaats ging naar Rosalie Blokland en Dorkas Mentink nam het brons mee naar huis.

In de categorie meisjes groep 7 greep Maren Bakker het goud en maakten Ise Verheij en Stacey Huisman de top drie compleet. De laatste groep bij de meiden (meisjes groep 8) bestond uit twee turnsters, waarbij Kyara van de Weteringh het goud in de wacht sleepte. Nienke van Cuijlenburg werd tweede in deze categorie.

Damesselectie
Bij de turnselectie in de categorie meisjes middenbouw werd Noor Meerkerk eerste en eindigden Joy van Wingaarden en Noa Heijblom op de tweede en derde plaats. In de bovenbouw categorie stonden Nomie Bergwerff (1e), Sharon van Noordenne (2e) en Merel Letterie (3e) bovenaan de uitslagenlijst.

Verenigingskampioenen
Het publiek was het hele weekend in grote getale aanwezig en zagen onder andere Fien van Noordenne verenigingskampioen worden. Bij de mannen ging deze titel naar Youri van Noordenne.

Uitslagenlijst en sponsoring
Alle turners, turnsters en springers hebben ontzettend hun best gedaan om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben en het publiek heeft beide dagen kunnen genieten van al het moois dat werd getoond. De jury heeft beide dagen flink wat werk gehad om alle scores te noteren en daaruit is een lange uitslagenlijst gekomen. Bekijk hier de volledige lijst. Ook is er ruim 2.100 euro aan sponsorgeld opgehaald.

Dansvoorstelling
Afsluitend vond er ook nog een dansvoorstelling plaats. De optredens werden verzorgd door de verschillende dansgroepen van OKK, waaronder onder andere de pré-selectie, de 13+ groepen, de volwassenen en de jeugddemo (selectie). Op de muziek van enkele bekende artiesten werden prachtige shows neergezet onder het toeziend oog van zo’n 250 aanwezige toeschouwers. Het was een passend slotstuk van een warm, druk, sportief en bovenal zeer geslaagd weekend.

Foto van een van de optredens tijdens de dansvoorstelling