Deuren zijn weer geopend!

De persconferentie van vrijdag 14 januari 2022 betekende goed nieuws voor de sportsector. Premier Rutte kondigde aan dat de (binnen)sport weer volledig mogelijk is vanaf zaterdag 15 januari, hetzij onder enkele voorwaarden. Zo zijn onderlinge wedstrijden weer mogelijk, maar publiek is daarbij nog niet toegestaan. In dit bericht staat alle informatie voor de sport en de bijbehorende voorwaarden op een rij.

Alle sportactiviteiten, zowel binnen als buiten, zijn weer toegestaan en dit houdt in dat alle sportlessen bij OKK weer doorgaan. De mogelijkheid om weer te kunnen sporten geldt voor zowel jeugdleden als 18+’ers, waar we als vereniging natuurlijk erg blij mee zijn. We verwelkomen alle leden dan ook graag terug in de zaal en hopen iedereen snel weer te zien!

Hoewel het ontzettend fijn is dat we weer lekker kunnen sporten, moeten er wel enkele door het kabinet gestelde voorwaarden in acht worden genomen. Dit zodat de versoepelingen niet op korte termijn alweer worden teruggedraaid. Onderstaande voorwaarden moeten daarom worden nageleefd, ook bij OKK:

  • Bij binnenkomst in het gebouw is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder
  • Mondkapjes moeten verplicht worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder bij binnenkomst, in kleedkamers en de kantine
  • Mondkapjes mogen af tijdens het sporten zelf
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Sporten in groepsverband is toegestaan, dus groepslessen gaan ook weer als vanouds door
  • Het houden van 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens de sportlessen
  • Publiek of toekijkende ouders/verzorgers tijdens trainingen of eventuele onderlinge wedstrijden is niet toegestaan
  • De kantine is voorlopig nog gesloten

Er geldt een uitzondering voor het dragen van een mondkapje voor vrijwilligers of lesgevers die werkzaamheden verrichten binnen het OKK gebouw. Dit houdt in dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien tijdens het uitvoeren van hun taken. Verder blijven de basismaatregelen te allen tijde gelden. Was je handen regelmatig, houd buiten het sporten om 1,5 meter afstand van elkaar en hoest of nies in je elleboog.

Alle lessen vinden overigens weer plaats volgens het oude reguliere rooster.

We hopen dat we met elkaar weer mooie sportmomenten gaan beleven in 2022 en we zijn blij jullie allemaal weer terug te zien bij OKK. Tot snel!