Zilver voor Jesse Stolk bij teamwedstrijd District Zuid-Holland

Eind februari turnden enkele turners van de herenselectie van OKK de eerste wedstrijd van het voorjaar. Uitkomend in categorie Pupil B middenbouw turnde Jesse Stolk in Gymworld te Zoetermeer zijn eerste wedstrijd van het voorjaar. Samen met drie collega turners van KDO Sport Hellevoetsluis en Excelsior Rozenburg vormden zij één team.

Als team gingen de mannen van start op het onderdeel ringen, waar Jesse met een sterke oefening maar liefst 15,200 punten scoorde. Deze lijn zette hij door op sprong met een overslag die met 15,840 punten beloond werd. Vervolgens kwam Jesse in actie op brug en rekstok waar hij 12,867 en 13,850 punten scoorde. Op vloer maakte hij een kleine misser, maar sloot sterk af met een arabier salto die hem 13,700 punten opleverde. Tot slot liet Jesse een zeer nette oefening zien op het onderdeel voltige, wat leidde tot 14,200 punten voor het team. Individueel heeft het optreden van Jesse geresulteerd in een knappe 8e plaats, maar alle scores van de teamleden tezamen leverde de jongens een zilveren medaille op. Een mooie beloning van hun gezamenlijke inzet!

Daan Teeuw ook in actie tijdens druk turnweekend
Ook Daan Teeuw turnde zaterdag 19 februari een wedstrijd. Dit jaar komt hij uit op in de categorie Jeugd B, niveau 5. In deze leeftijdscategorie moeten de turners ieder een eigen oefening samenstellen op alle zes de toestellen, iets wat de jongere leeftijdsgroepen nog niet hoeven te doen.

Voor Daan begon de wedstrijd op ringen, waar hij een score behaalde van 10,500. Na ringen volgt het onderdeel sprong. Daan noteerde hier een score van 9,450 punten, wat te maken had met het type landingsmat. Die was namelijk anders dan de mat van OKK, wat voor een onvoorziene situatie zorgde. Na sprong volgden de onderdelen brug en rekstok elkaar op. Op brug scoorde Daan een puntentotaal van 9,700 en aan de rekstok scoorde hij 9,967. Op het onderdeel vloer zette Daan zijn hoogste score neer. Hij turnde een nette 11,750 punten bij elkaar. De meerkamp werd afgesloten met het onderdeel voltige, waar Daan met een 10,350 punten de derde hoogste score behaalde.

Met een uiteindelijk puntentotaal van 61,717 punten eindigde Daan de 7e plek. Het biedt perspectief om voor de komende wedstrijden en samen met de trainers zal er gewerkt worden aan het bijschaven van de oefeningen.

Jesse Stolk met zijn team en hun zilveren plak